2024-10-09 12:06:32

Bensiz Adam -28

Nevzat Ertekinoğlu

09 Ekim 2024, 12:06

Ali bey; “Bak kral, çok zeki ve çok çalışkan bir gençsin. Seni çok sevdim. Aslında evladım olmanı bile isterdim. Ancak konumuz şimdi bu değil. Lise 2 yi bitirdin demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Memleketine gitmeni ve tastiknameni alıp gelmeni istiyorum. Seni okutacağım, ileride iyi bir yere geleceğinden hiç şüphem yok” dedi.

Duydukları karşısında ne diyeceğini bilemedi bensiz adam. Bir yandan sevindi, diğer yandan telaşlandı. Sevindi; Zira Ali beyin kendisini bu kadar sevmesi ve güvenmesi mutlu etmişti. Telaşlandı; Memlekete giderse başına geleceklerden korkuyordu. Ali beye, teklifine çok mutlu olduğunu, düşünüp sonra karar vereceğini söyledi ve işine devam etti.

İş bitiminde Güzel gözlüyle buluştular. Güzel gözlüye Ali beyin yaptığı teklifi anlattı bensiz adam. Güzel gözlü; “Aslında babamda benzer şeyleri düşünüyordu seni okutmayla ilgili ancak senin ne kadar gururlu olduğunu anlattığım için üstelememişti” dedi. Birkaç saat sonra bensiz adam Beyrut Otele gitti.

Oteldekilerle kapı önünde biraz sohbet etti. O kadar çok dertler dinledi ki kendi derdini unutup konuşanların dertleriyle dertlendi. Daha sonra odasına çıktı. Uzun süre sessizce Ali beyin söylediklerini düşündü, odadakilerin laf atmalarını bile duymadı ve uyuyakaldı. Silah sesleri ve gürültüyle uyandı bensiz adam. Saat gece 2’yi geçiyordu. Üstünü giyip, beline tabancayı taktı ve hızla resepsiyona indi.

Olup biteni anlamaya çalışırken, Mirzo Levent’in adamlarından biri içeri girdi. Sakın dışarı çıkma, Levent abinin emriyle otel civarında tedbir almıştık. Sarı Ahmet’in adamları varlığımızı bilmediği için sana saldırma veya kaçırma girişiminde bulunacaklardı. Bizim olduğumuzu görünce silah sıktılar bizde karşılık verdik ve şua anda geri çekiliyorlar dedi. Bu duruma anlam verememişti bensiz adam. Neden beni hedef alıyorlar diye sordu. Adam, Levent abi için ne kadar değerli olduğunu biliyorlar ve onun canını acıtmak için yapıyorlar dedi. Neyse ki olay bitti, bensiz adamda odasına çekilerek uykuya daldı.

Sabah işyerine gidip her zamanki çalışkanlığıyla işe koyuldu. Servis saatine doğru Ali bey geldi. Ali bey, Kral ne yaptın düşündün mü diye sordu. Bensiz adamda evet galiba gideceğim ama önce buradaki durumlara göre günü belirleyeceğim dedi ve işine devam etti. İşler çok yoğundu. Akşam olunca güzel gözlü arabayla Kafe’nin önüne geldi. Bensiz adam hemen içeri gidip üstünü değiştirdi ve müsaade isteyerek arabaya bindi. Güzel gözlü, sana sürprizim var dedi. Bensiz adamın nedir diye defalarca sormasına rağmen cevap vermedi güzel gözlü.

Kısa bir yolculuğun ardından Hürriyet mahallesindeki Müslüm Gürses’in evine gelmişlerdi. Müslüm Gürses’in yaşadığı tek katlı evi görünce çok sevinmişti bensiz adam. İçine giremediler ama etrafını ve sokaklarını dolaştılar beraber. Daha sonra Karataş Sahilinin yolunu tuttular. Sahilde bensiz adam memlekete gidip gelme konusundan bahsetti. Bu defa güzel gözlü biraz endişeliydi. Neden endişeli olduğunu sordu bensiz adam. Güzel gözlü, ya gidip dönmezsen ve beni unutursan, ya başına bişey gelirse diye çok korkuyorum dedi. Bensiz adam ilk söylediğin yani seni unutmam mümkün değil, ikinci endişeni bende taşıyorum ancak geleceğime de yön vermem gerek dedi. Uzun sohbetin ardından geç saatlerde otele döndü bensiz adam.

Sabah kalktığında ilk iş olarak bankaya gidip bir tomar para çekti ve yanına aldı. Oradan da işe gitti. Ali beye teklifini kabul ettiğini ve mümkünse hemen gitmek istediğini söyledi. Birden ve ani olmasına şaşıran Ali bey, peki evlat nasıl istersen karar senin dedi. İşyerindekilerle vedalaşan bensiz adam güzel gözlüyü aradı. Güzel gözlüyle önceki akşam konuşmuşlardı tüm detayı. Bir süre sonra güzel gözlü arabayla geldi ve bensiz adamı alarak terminale götürdü. Hafta içi ve gündüz olması nedeniyle hemen bilet buldular. Otobüsü beklerken anıları canlanan bensiz adam, güzel gözlüyü Adanaya ilk geldiğinde kaldığı harabeyi gösterdi. İkisinin de gözleri dolmuştu.

Artık Saat gelmiş, sıkı sarılmaların ardından bensiz adam otobüse binmişti. İkisinin birbirleri ile bakışmaları, gözlerinin doluluğu çevredekilerin bile dikkatini çekecek şekildeydi ve otobüs hareket etti.

Devam edecek…

Selam ve Dua ile

Nevzat ERTEKİNOĞLU

Yazar – Mali Müşavir - Bilirkişi

nertekinoglu@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.